Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): BEZERRA, V. S.

A demanda por polpa de açaí vem crescendo na Região Amazônica, no mercado nacional e até mesmo no internacional, onde o produto passou a ocupar lugar de destaque entre os consumidores de polpas de fru... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): CUNHA, C. R. da; SANTOS, S. L.; MACIEL, V. T.; MADRUGA, A. L. S.; FERNANDES, E. T. M. B.

O objetivo desse trabalho foi avaliar sensorialmente néctares mistos de açaí e cupuaçu fabricados a partir de polpa de açaí integral ou parcialmente desengordurada. A polpa de açaí foi dividida em dua... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2013

Author(s): FARIAS NETO, J. T. de

Neste trabalho serão apresentados os principais resultados de pesquisa alcançados pela Embrapa Amazônia Oriental, Belém, PA, com a cultura do açaí, para o desenvolvimento e disponibilização de cultiva... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2025

Author(s): HOMMA, A. K. O.; NOGUEIRA, O. L.; MENEZES, A. J. E. A. de; CARVALHO, J. E. U. de; NICOLI, C. M. L.

Repository: BDPA     Publication year: 2014

Author(s): BEZERRA, V. S.

O fornecedor de fruto de açaí; Local de instalação da amassadeira; Estrutura da amassadeira; Paredes e pisos; Instalações sanitárias; Lixo e outros materiais; Limpeza das mãos; Uniformes; A saúde e há... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): COELHO, E. A. A.; BEZERRA, V. S.; AGUIAR, F. F. de; NOGUEIRA, S. de A.

O açaí é um dos frutos mais consumidos no Amapá, encontrando- se na capital Macapá cerca de 2.600 pontos de venda da bebida extraída de sua polpa, e sendo comercializado cerca de 130 T/dia somente dur... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): NASCIMENTO, S. M. C. do; SANTOS, T. de P. F. dos; SILVA, C. M. da; CARVALHO, E. de A.

O objetivo deste trabalho foi avaliar o antagonismo de Trichoderma spp. sobre Colletotrichum gloeosporioides, isolado de açaí

Repository: BDPA     Publication year: 2013

Author(s): PESSOA, J. D. C.; ARDUIN, M.; MARTINS, M. A.; CARVALHO, J. E. U. de

The aim of this work was to study the source of the açaí residue for its possible commercial applications by characterizing the fruit (fresh and dry mass), and performing an anatomic study of the peri... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Repository: BDPA     Publication year: 2005

Author(s): EDER, K.; PESSOA, J. D. C.; MOURA, M. S. de A.

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.