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Author(s): LAZZAROTTO, S. R. da S.; SIQUEIRA, G. L. de A.; CORDOBA, L. do P.; HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E.

O amido milho ceroso ?waxy? possui apenas amilopectina, conferindo vantagens em processos industriais. Foram analisadas quatro amostras de amido milho ceroso, uma nativa e três modificadas com permang... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): FABRICIO, M. F.; AGUSTINI, B. C.; MELLO, L. M. R. de; SILVA, G. A. da

Este trabalho teve por objetivo determinar a concentração destes agentes Oxi-Redoxf e a diferença existente entre os resíduos sólidos de duas cultivares, considerando, em conjunto e separadamente, as... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): TEIXEIRA, W. G.; PINA, A. J. de A.; BOARI, A. de J.; MARTINS, G. C.; LIMA, W. A. A. de; MUNIZ, R. S.; GONCALVES, A. O.; CUBAS ENCINAS, O.; ARAUJO, A. C. de

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): FABRICIO, M. F.; MELLO, L. M. R. de; SILVA, G. A. da

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): RAMOS, M. L. G.; COSTA, A. R. da; MADARI, B. E.; CARVALHO, G. D.; PEREIRA, A. C. de C.; CORRÊA, R. S.; SOUSA, T. R. de; CARVALHO, A. M. de

An important source of greenhouse gases in Brazil is the nitrous oxide (N2O) emission from pasture, and microorganisms play an important role in nitrogen transformations in the soil. This study aimed... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): SILVA, M. A. R. da; GIL, J. C.; TORRES, J. A.; SILVA, G. T. S. T.; GABRIEL FILHO, J. B.; VICTÓRIA, H. F. V.; KRAMBROCK, K.; TEIXEIRA, I. F.; RIBEIRO C.

ABSTRACT: Methane conversion to valuable chemicals is a highly challenging and desirable reaction. Photocatalysis is a clean pathway to drive this chemical reaction, avoiding the high temperature and... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): NASSU, R. T.; FRANCISCO, V. C.; SOUZA, J. H. R.; PFLANZER, S. B.

Volatile compounds are responsible for the formation of meat aroma and flavor, and are affected by processing, storage and cooking.

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): ABREU, L. F.; KATO, O. R.; THOMAZ, B. A. C.; JESUS, S. B. de

O óleo de andiroba, além de um anti-inflamatório popular, vem ganhando destaque em setores como o cosmético e de fitoterápicos. Contudo, suas sementes deterioram rapidamente após dispersão no solo, de... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): ARAÚJO, M. G. de; MESQUITA, A. C.; SIMOES, W. L.; CARVALHO, R. N. de; FELIX, A. T. R.; SILVA, J. S. da

Water stress has caused major losses in the agricultural productivity of crops, inducing the search for alternatives for sustainable cultivation. In this context, the objective of this study was to ev... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2025

Author(s): CARVALHO, A. M. de; BUSTAMANTE, M. M. da C.; SOUSA, D. M. de

O uso de plantas de cobertura, principalmente leguminosas, deve afetar as emissões de NO e N2O do solo para atmosfera. Assim, o objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito das plantas de cobertura as... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2006

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