Martha Zavariz de Miranda

Researcher Embrapa Wheat

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Research Groups

Date of Hire: 01/12/1998

Registration: 300633

Mini-curriculum


graduation at Farmácia from Universidade Federal de Santa Maria (1986), graduation at Farmácia Bioquímica - Tecnologia de Alimentos from Universidade Federal de Santa Maria (1987), graduation at Farmácia Industrial from Universidade Federal do Rio Grande do Sul (1989), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Londrina (1993) and doctorate at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Campinas (1998). Has experience in Science and Technology of the Food, acting on the following subjects: farinha de trigo, cultivar, pão sem glúten, qualidade nutricional and pães.

Education


1972 - 1979

Ensino Fundamental em

Instituto Metodista Centenário - Santa Maria, RS

Obtained year: 1979


1980 - 1982

Ensino Médio em

Instituto Metodista Centenário - Santa Maria, RS

Obtained year: 1982


1990 - 1991

Aperfeiçoamento em Ensaios com Plantas Medicinais - Projeto da CEME

Universidade Federal do Rio Grande do Sul

Title: Efeito farmacológico de chá de folhas de pitangueira e de murta

Obtained year: 1991

Advisor: Elfrides Eva Scherman Schapoval


1983 - 1986

Graduação em Farmácia

Universidade Federal de Santa Maria

Obtained year: 1986


1986 - 1987

Graduação em Farmácia Bioquímica - Tecnologia de Alimentos

Universidade Federal de Santa Maria

Obtained year: 1987


1988 - 1989

Graduação em Farmácia Industrial

Universidade Federal do Rio Grande do Sul

Obtained year: 1989


1991 - 1993

Mestrado em Ciência de Alimentos

Universidade Estadual de Londrina

Title: Aproveitamento do resíduo da indústria de cerveja (dresh) para produção de snacks com fibra

Obtained year: 1993

Advisor: Maria Victoria Eiras Grossmann


1994 - 1998

Doutorado em Tecnologia de Alimentos

Universidade Estadual de Campinas

Title: Efeito de tempo de germinação do trigo e das variáveis de extrusão na qualidade tecnológica e nutricional de farinha integral

Obtained year: 1998

Advisor: Ahmed Atia Mahmoud ElDash


2013 - 2013

Pós-Doutorado em

Instituto de Agroquímica y Tecnologia de Alimentos

Obtained year: 2013


2007 - 2007

Pós-Doutorado em

USDA/ARS - Soft Wheat Quality Laboratory

Obtained year: 2007


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Cereal Science and Technology
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Avaliação e Controle de Qualidade de Grãos
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Diet and Nutritional Food Technology
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.