Martha Zavariz de Miranda - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Sector: Research Groups
Date of Hire: 01/12/1998
Registration: 300633
Mini-curriculum
graduation at Farmácia from Universidade Federal de Santa Maria (1986), graduation at Farmácia Bioquímica - Tecnologia de Alimentos from Universidade Federal de Santa Maria (1987), graduation at Farmácia Industrial from Universidade Federal do Rio Grande do Sul (1989), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Londrina (1993) and doctorate at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Campinas (1998). Has experience in Science and Technology of the Food, acting on the following subjects: farinha de trigo, cultivar, pão sem glúten, qualidade nutricional and pães.
Education
1972 - 1979
Ensino Fundamental em
Instituto Metodista Centenário - Santa Maria, RS
Obtained year: 1979
1980 - 1982
Ensino Médio em
Instituto Metodista Centenário - Santa Maria, RS
Obtained year: 1982
1990 - 1991
Aperfeiçoamento em Ensaios com Plantas Medicinais - Projeto da CEME
Universidade Federal do Rio Grande do Sul
Title: Efeito farmacológico de chá de folhas de pitangueira e de murta
Obtained year: 1991
Advisor: Elfrides Eva Scherman Schapoval
1983 - 1986
Graduação em Farmácia
Universidade Federal de Santa Maria
Obtained year: 1986
1986 - 1987
Graduação em Farmácia Bioquímica - Tecnologia de Alimentos
Universidade Federal de Santa Maria
Obtained year: 1987
1988 - 1989
Graduação em Farmácia Industrial
Universidade Federal do Rio Grande do Sul
Obtained year: 1989
1991 - 1993
Mestrado em Ciência de Alimentos
Universidade Estadual de Londrina
Title: Aproveitamento do resíduo da indústria de cerveja (dresh) para produção de snacks com fibra
Obtained year: 1993
Advisor: Maria Victoria Eiras Grossmann
1994 - 1998
Doutorado em Tecnologia de Alimentos
Universidade Estadual de Campinas
Title: Efeito de tempo de germinação do trigo e das variáveis de extrusão na qualidade tecnológica e nutricional de farinha integral
Obtained year: 1998
Advisor: Ahmed Atia Mahmoud ElDash
2013 - 2013
Pós-Doutorado em
Instituto de Agroquímica y Tecnologia de Alimentos
Obtained year: 2013
2007 - 2007
Pós-Doutorado em
USDA/ARS - Soft Wheat Quality Laboratory
Obtained year: 2007
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Cereal Science and Technology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Avaliação e Controle de Qualidade de Grãos
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Diet and Nutritional Food Technology