Marcio Roberto Silva

Researcher Embrapa Dairy Cattle

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Núc Temático Saúde Anim e Qualid Leite

Date of Hire: 02/12/2002

Registration: 311451

Mini-curriculum


graduate at Medicina Veterinária from Universidade Federal de Viçosa (1996) and master's at Veterinary Medicine from Universidade Federal de Minas Gerais (1998). Has experience in Veterinary Medicine, acting on the following subjects: organização mundial do comércio, promotor de crescimento, legalização, contagem microscópica and anabolizante.

Education


1991 - 1996

Graduação em Medicina Veterinária

Universidade Federal de Viçosa

Obtained year: 1996


2002 - 2003

Especialização em Nutrição Humana e Saúde

Universidade Federal de Lavras

Title: INVESTIGAÇÃO EPIDEMIOLÓGICA DE UM SURTO DE INFECÇÃO ALIMENTAR POR Campylobacter jejuni ASSOCIADO AO CONSUMO DE LEITE CRU

Obtained year: 2003

Advisor: Eliana Pinheiro de Carvalho


1997 - 1998

Mestrado em Medicina Veterinária

Universidade Federal de Minas Gerais

Title: Determinação de adenosina deaminase como método diagnóstico auxiliar da tuberculose bovina

Obtained year: 1998

Advisor: Andrey Pereira Lage


2007 - 2011

Doutorado em Saúde Pública

Universidade Federal de Minas Gerais

Title: PREVALÊNCIA DE MYCOBACTERIUM BOVIS E ESTUDO DOS FATORES ASSOCIADOS ENTRE CASOS DE TUBERCULOSE ATENDIDOS EM CENTROS DE REFERÊNCIA, BRASIL, MARÇO 2008 ? FEVEREIRO 2010

Obtained year: 2011

Advisor: Mark Drew Crosland Guimarães


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Veterinary Medicine / Subárea: Preventive Veterinary Medicine / Especialidade: Epidemiology
  2. Grande área: Health Sciences / Área: Collective health / Subárea: Public Health
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Veterinary Medicine / Subárea: Preventive Veterinary Medicine / Especialidade: Preventive Veterinary Medicine
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Quality Assessment and Control
  5. Grande área: Humanities / Área: Education / Subárea: Teaching-Learning / Especialidade: Teaching Methods and Techniques
  6. Grande área: Humanities / Área: Sociology / Subárea: Sociology of Knowledge
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.