Valeria Aparecida Vieira Queiroz

Researcher Embrapa Maize & Sorghum

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Thematic Teams

Date of Hire: 08/11/2006

Registration: 322110

Mini-curriculum


bachelor's at Nutrição from Universidade Federal de Viçosa (1986), master's at Agronomy from Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (2004) and doctorate at Agronomy from Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (2006). Has experience in Nutrition, focusing on Nutrition, acting on the following subjects: desidratação osmótica, zea mays, psidium guajava, fitomassa and agroecologia.

Education


1988 - 1988

Aperfeiçoamento em Curso de Aperfeiçoamento Em Nurição Clínica

Associação de Nutrição do Distrito Federal

Obtained year: 1988


1982 - 1986

Graduação em Nutrição

Universidade Federal de Viçosa

Obtained year: 1986


1991 - 1993

Especialização em Agroquímica

Universidade Federal de Viçosa

Title: ALERGENICIDADE DAS PROTEÍNAS DA SOJA

Obtained year: 1993

Advisor: Maurílio Alves Moreira


2002 - 2004

Mestrado em Produção Vegetal

Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro

Title: Teores de Na, K, Ca, Mg, Fe, Zn, Cu e Se, em frutas consumidas na região Norte Fluminense

Obtained year: 2004

Advisor: Karla Silva Ferreira


2004 - 2006

Doutorado em Produção Vegetal

Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro

Title: Qualidade de goiaba (Psidium guajava L.) submetida aos processos de desidratação por imersão-impregnação e secagem por convecção.

Obtained year: 2006

Advisor: Pedro Amorim Berbert


2019 - 2020

Pós-Doutorado em

Texas A&M University

Obtained year: 2020


Areas of expertise


  1. Grande área: Health Sciences / Área: Nutrition
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Desidratação Osmótica De Frutas
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Agricultural Engineering / Subárea: Agricultural Product Processing Engineering / Especialidade: Agricultural Product Pre-Processing
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Nutritional Value of Foods
  5. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Agronomy / Subárea: Post-Harvest and Food Technology
  6. Grande área: Health Sciences / Área: Nutrition / Subárea: Food security
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.